Klootschieten

vanaf € 10.00 p.p.

Verken de Veluwe met dit gezelschapsspel

Een onvergetelijke dag ervaren? Vraag vrijblijvend een offerte aan

Klootschieten

Een absolute klassieker onder de gezelschapsspellen. Deze ouderwets Veluwse activiteit weet altijd weer de handen op elkaar te krijgen. Al sinds de veertiende eeuw wordt deze traditionele sport in Nederland beoefend. In modern Nederlands wordt het klootschieten ook wel kogelwerpen genoemd. Bijzonder bij Otterlo Events is het Veluwse landschap dat centraal staat bij het klootschieten.

Bij klootschieten wordt er een ‘kloot’ over een parcours geworpen. De kloot is een met lood verzwaarde bal. Het is dus niet zo makkelijk om deze zomaar over een grote afstand weg te smijten. Het parcours loopt door het Veluwse landschap rondom Otterlo. De route is heel divers. Deelnemers schieten kloot over zandwegen, bospaden en landweggetjes. Dit zorgt voor een diversiteit in de manier waarop de kloot landt. De kloot wordt altijd weer geschoten vanaf de plek waar hij geland is.

De groep wordt verdeeld in teams. De score wordt bepaald door het aantal worpen dat een team nodig heeft gehad om de kloot over het parcours te schieten. Het gooien van de kloot vergt een bepaalde techniek. Gelukkig geeft de instructeur van te voren een uitgebreide instructie. De instructeur kent de fijne kneepjes van het klootschieten en is nooit te beroerd om deze te delen.

Klootschieten mag gerust Nederlands cultureel erfgoed genoemd worden. Het is een activiteit die iedereen tenminste eenmaal in z’n leven gedaan zou moeten hebben. Doe het dus eens bij Otterlo Events. Deze belevenis is uitermate geschikt voor ieder dagje uit, van personeelsfeestjes tot vriendenuitjes.

Programma Brons
– Ontvangst met koffie en thee
– Klootschieten
– Prijsuitreiking
€ 10,00 p.p. en consumpties op nacalculatie

Programma Zilver
– Ontvangst met koffie en thee
– Klootschieten
– Drankje en candybar onderweg
– Prijsuitreiking
€ 14,50 p.p. en consumpties op nacalculatie

Programma Goud
– Ontvangst met luxe broodjeslunch
– Klootschieten
– Prijsuitreiking
€ 24,50 p.p. en consumpties op nacalculatie

Gegevens Klootschieten

Minimaal 10 personen
Geschikt voor Dames, Heren, Kinderen
Vanaf € 10.00 per persoon
€ 100 minimale kosten
Klootschieten duurt ongeveer 75 minuten

Combineer Klootschieten de onderstaande activiteiten voor een dagvullend programma

 • Op zoek naar spanning en sensatie? Dan hebben wij de juiste activiteit! Jullie worden op een onbekende locatie gedropt door onze eigen 4×4 auto’s. Daarna is het aan jullie de taak om ongezien, binnen de tijd en met het hele team naar het eindpunt te komen. Blijven jullie uit handen van onze jagers?

  € 34.50 p.p.
 • De tijd dringt. Jullie hebben maar een uur. Lukt het jou en je team de wolf te vinden en het bos te redden?

  € 20 p.p.
 • Zelfstandig de Veluwe ontdekken? Dat kan! Otterlo Events verhuurt haar eigen mountainbikes. Geniet van de natuur op een andere manier, jij bepaalt het tempo. De Veluwe heeft het allemaal.

  € 19.50 p.p.
 • De workshop schapendrijven is in te zetten tijdens een teamtraining of een actieve break van een vergadering. Zonder twijfel een workshop waar nog lang over na wordt gepraat.

  € 69.50 p.p.

Beleef Klootschieten
neem contact met ons op


  Bel 0318 - 265265 of stuur een mail voor meer informatie

  Stuur een WhatsApp